استاندار یزد:

90 میلیارد تومان اعتبار برای احداث جاده حاجی آباد زرین و گازرسانی به عقدا و توت اختصاص یافت/افزایش بیش از 10 برابری مبالغ پرداختی عوارض برای شهرستان اردکان

با اشاره به افزایش بیش از ۱۰ برابری مبالغ پرداختی عوارض برای شهرستان اردکان تصریح کرد: خوشبختانه رکورد بی‌نظیر پرداخت ۱۰۰ درصدی عوارض ارزش افزوده به تمامی شهرداری‌های استان در دولت سیزدهم به ثبت رسید.

 به گزارش روابط عمومی استانداری یزد، نشست مشترک استاندار یزد با جمعی از فعالین حوزه رسانه اردکان به منظور بررسی مسائل و مشکلات این شهرستان با حضور برخی مدیران برگزار شد.
 استاندار یزد در این نشست با اشاره به پیگیری‌های یک ساله استان جهت اخذ مصوبه هیات دولت برای تامین هزینه اجرای خطوط پدافندی آب، گفت: بر اساس این مصوبه، هزار میلیارد تومان اعتبار چادرملو به عنوان هزینه‌های قابل قبول مالیاتی در این رابطه صرف می‌شود.
 استاندار یزد با بیان اینکه ۵۰۰ میلیارد تومان این اعتبار برای اجرای خط پدافندی شهر یزد هزینه شده و هفت شهرستان از آن بهره‌مند می‌شوند، تصریح کرد: همچنین حدود ۴۰۰ میلیارد تومان برای اجرای خط پدافندی اردکان با قابلیت افزایش ۶۰۰ لیتر در ثانیه به آب شرب پایدار این شهرستان تخصیص یافت.
 وی در خصوص افزایش سهم اردکان از پروژه انتقال آب دریا به استان، توضیح داد: در حالی نهایت ظرفیت آب انتقالی به اردکان ۲۳۰ لیتر در ثانیه است که در قالب اجرای خط پدافندی امکان انتقال ۶۰۰ لیتر در ثانیه آب به این شهرستان فراهم شده است.
 عالی ترین مقام اجرایی استان یزد در بخش دیگری از سخنان خود از اختصاص ۹۰ میلیارد تومان اعتبار برای احداث جاده حاجی آباد زرین و گازرسانی به عقدا و توت طی دو سال عمر دولت سیزدهم خبر داد.
 وی در ادامه با بیان این که رعایت مسائل زیست محیطی، مسئولیت اجتماعی صنایع را نفی نمی‌کند، گفت: هرچند فرایند کسب مجوز و ساخت واحد شیشه اردکان مربوط به دهه ۸۰ است اما قطعاً شیوه نامه های زیست محیطی باید توسط تمامی واحدهای صنعتی رعایت شود.
 استاندار یزد اظهار داشت: مدیران استان در دولت‌های گذشته مسئول صدور مجوزهای متعدد و آلایندگی های صنعتی در برخی مناطق هستند، لذا نباید دولت سیزدهم غیرمنصفانه مقصر این مشکل معرفی شود.
 وی با اشاره به مباحث مطرح شده در خصوص «فرمانداری ویژه اردکان» تصریح کرد: علی رغم موافقت استان، بنا به تشخیص دستگاه امنیتی این پرونده فعلاً از دستور کار دولت خارج شده اما بررسی توأمان پرونده هر سه شهرستان در دستور کار استان قرار دارد.
 فاطمی ایجاد منطقه ویژه اقتصادی را نیازمند مصوبه مجلس و ورود مجمع مصلحت نظام دانست و گفت: در دولت سیزدهم هیچ مجوز جدیدی برای استان صادر نشده، اما با پیگیری نماینده وقت اردکان مجوز منطقه ویژه اقتصادی فولاد برای این شهرستان اخذ شد. 
استاندار یزد ضمن تکذیب شایعه ای مبنی بر اینکه «اردکان آلوده‌ترین شهر کشور است» خاطرنشان کرد: هر چند در برخی مقاطع زمانی درصد آلایندگی در شهرستان اردکان بالا است اما به هیچ عنوان مطالب غیرکارشناسی عنوان شده در فضای مجازی صحت ندارد.   
وی در ادامه یکی از منابع تامین درآمد دولت ها را حقوق دولتی دانست و گفت: در دولت سیزدهم از حقوق دولتی معادن در راستای تکمیل زیر ساخت‌های جاده‌ای استان هزینه شد که بیش از ۷۰ درصد آن به شهرستان اردکان اختصاص یافت.    
 استاندار یزد در پایان با اشاره به افزایش بیش از ۱۰ برابری مبالغ پرداختی عوارض برای شهرستان اردکان تصریح کرد: خوشبختانه رکورد بی‌نظیر پرداخت ۱۰۰ درصدی عوارض ارزش افزوده به تمامی شهرداری‌های استان در دولت سیزدهم به ثبت رسید.

🔹مطالعات آلایندگی دشت اردکان هنوز هیچ خروجی نداشته است   

 
«محمد جواد ابوالحسینی» معاون عمرانی استاندار یزد نیز گفت: مطالعات آلایندگی دشت اردکان سابقه چندین ساله دارد و قرار بوده توسط مجموعه چادرملو انجام شود ولی انجام نشده بود لذا در سفر اول رئیس جمهور به استان یزد در دستور کار قرار گرفت تا منشاء آلودگی این دشت مشخص شود. 
وی با اشاره به تکمیل فاز دوم طرح بعد از ماه رمضان، گفت: در این رابطه ۲۶ سنسور در دشت اردکان طی سال گذشته نصب شده که باید به مدت یک سال اطلاعات را جمع آوری کند تا منشاء آلودگی این دشت مشخص شود لذا تاکنون هیچ نتیجه‌ای از این مطالعات کسب نشده است.   
 معاون استاندار هم چنین گفت: تنها طی دو سال گذشته ۹۰۰ میلیارد تومان قرارداد برای توسعه و نگهداری راه‌های روستایی اردکان منعقد شده و این در حالیست که مجموع اعتبارات این بخش در استان سه هزار میلیارد تومان بوده است.
 وی ادامه داد: هم چنین طی این مدت ۴۵ کیلومتر راه و بزرگراه در استان افتتاح شده که ۳۰ کیلومتر آن مربوط به اردکان بوده است.
 وی از پیگیری اختصاص سالانه ۹۸۰ میلیارد تومان برای تکمیل جاده یزد – طبس طی مدت سه سال توسط مجموعه چادرملو خبر داد و گفت: دولت در قبال این طرح موظف شده ۲۰ درصد تخفیف حقوق دولتی را در قبال این مجموعه اعمال کند.
 ابوالحسینی خاطرنشان کرد: ایجاد نیروگاه شماره دو چادرملو اردکان که مجوز آن در سال ۱۳۸۹ کسب شده به دلیل اجرای فاز نخست همچنان برقرار است ولی به چادرملو تکلیف شد تا مجدداً ملاحظات زیست محیطی را سپری و دوباره مجوز کسب کند.
 وی اضافه کرد: این نیروگاه براساس ملاحظات زیست محیطی اجازه مصرف سوخت مایع را ندارد و اگر تخلفی در این باره اتفاق بیافتد، با رصد محیط زیست، مورد برخورد قانونی قرار خواهد گرفت.
 وی گفت: هم چنین قرار است مخازن ذخیره‎ گاز نیز توسط صنایع بزرگ در اردکان ایجاد شود تا آلایندگی مازوت سوزی در زمان پیک مصرف توسط صنایع شهرستان کاهش یابد.
 معاون استاندار اظهار کرد: موضوع ایجاد شیشه اردکان و ۱۵ میلیون تن فولاد در استان مطالبه دولتمردان و مسئولان گذشته و نیز نماینده شهرستان بود و به هر حال به عنوان یک افتخار در استان شکل گرفت ولی بعدها مردم اردکان به عدم انجام مسئولیت اجتماعی این واحد در قبال اردکان گلایه مند شدند و در رایزنی با فرماندار، مقرر شد تا این واحد در قبال مسئولیت اجتماعی خود در ایجاد بوستان شیشه مشارکت داشته باشد.
 وی از اختصاص مکان جدیدی برای این بوستان خبر داد و گفت: با این حال شهردار اردکان قائل به ایجاد این بوستان نیست ولی همچنان پیگیر تحقق اعمال این مسئولیت اجتماعی به نحو مقتضی هستیم.


 🔹تطبیق خط مرزی اردکان و میبد نیازمند تعامل رسانه‎ هاست

 

 به گزارش ایسنا، «علی اکبر عزیزی» معاون سیاسی امنیتی اجتماعی استاندار هم در رابطه با ایجاد فرمانداری ویژه در اردکان عنوان کرد: سه نماینده در سه مقطع از معاون اول رییس جمهور برای فرمانداری ویژه اردکان،‌ میبد و یزد درخواست کردند که براساس پنج آیتم مورد بررسی قرار گرفته است. 
وی ادامه داد: موضوع توسط استان پیگیری شده ولی اجرای برخی از فرمانداری‌های ویژه در استان به دلیل نظر دستگاه‌های امنیتی عملیاتی نشده است.
 عزیزی همچنین گفت: خط مرزی اردکان و میبد از سوی وزارت کشور ابلاغ شده است و جلساتی با مسئولان هر دو شهرستان برای تطبیق آن و تسهیل امور مردم داشته‌ایم ولی این مهم نیازمند همکاری مسئولان و رسانه‌های دو شهرستان است.
 وی افزود: آنچه قانون در مورد مصوب و وزارت کشور ابلاغ کرده مربوط به سال ۱۳۹۱ است و تطبیق آن در صورتی انجام خواهیم داد که مشکل امنیتی ایجاد نشود و تشخیص آن نیز برعهده نهادهای امنیتی است و اصرار ما بر تطبیق این مرز تنها برای انتفاع عموم مردم است. 


🔹رسانه‎ های اردکان از نفرت پراکنی پرهیز کنند

 
«محمدرضا حدادزاده» دادستان مرکز استان نیز گفت: انفال مانند معادن در اختیار حاکمیت است و برطبق قانون در بخشهای مختلف کشور توزیع و مصرف می شود.
 وی همچنین از توزیع عوارض معادن براساس منطقه تاثیر آنها خبر داد و گفت: نفرت پراکنی در بین مردم خیلی راحت است لذا رسانه‌ها باید در این مباحث دقت کنند.
 دادستان اضافه کرد: امروز عوارض صنایعی که سالها مردم و مسئولان اردکان به آن افتخار می‌کنند، مشخص شده لذا اکنون باید تلاش کنیم که این عوارض را تعدیل کنیم.
 

🔹۷۵ درصد حقوق معادن استان به اردکان تخصیص یافته است    

 
«مجید دهقانی زاده» رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان با بیان این که اولین اقدام کلیدی این دولت ابلاغ سند آمایش دولت گذشته بدون تغییر جهت اجرا بود، گفت: انتخاب پهنه صنعتی خرانق براساس مصوبات سند آمایش استان و بازدید حضوری مسئولان وقت استان و مشاور آمایش سرزمین در دولت گذشته به عنوان بهترین پهنه جهت استقرار صنایع انتخاب شد.

وی در مورد اعتبارات تخصیص یافته به شهرستان اردکان، اظهار کرد: کل اعتبار شهرستان در سال ۱۳۹۹ حدود ۱۵ میلیارد تومان بوده که در سال ۱۴۰۰ به رقم ۵۳ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۱ به ۷۳ میلیارد تومان رسیده و برای سال گذشته تاکنون ۷۱ میلیارد تومان بوده است. 
این مسئول از دغدغه‌های این دولت را موضوع آلایندگی‌ها ذکر کرد و گفت: در رابطه عوارض آلایندگی برای شهرستان اردکان در سال ۱۳۹۹ مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان بوده که بین دهیاریها و شهرداریها توزیع شده است. این رقم در سال ۱۴۰۱ به ۱.۴ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۰ به ۶۵ میلیارد تومان افزایش یافته است، در سال ۱۴۰۲ به دلیل اختلاف ضریب، هنوز پرداخت این عوارض عملیاتی نشده که البته در دستور کار است.
 وی از اختصاص ۲۹ میلیارد تومان عوارض ارزش افزوده به شهرستان اردکان در ۱۳۹۹ خبر داد و افزود: این اعتبار در سال ۱۴۰۰ به ۱۲۹ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۰۰ میلیارد تومان و در یازده ماهه سال ۱۴۰۲ به ۲۰۳ میلیارد تومان افزایش یافته است. 
دهقانی زاده اختصاص بودجه اردکان به شهرداری یزد برای ساخت پارک را قویاً تکذیب کرد و گفت: کلیه شهرداریهای استان ۱۰۰ درصد مالیات ارزش افزوده خود را در سال ۱۴۰۲ دریافت کرده‌اند.
 وی در مورد ۱۵ درصد حقوق دولتی معادن نیز گفت: در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ بازگشت این حقوق برای اردکان صفر بوده که در سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۷۵ درصد این حقوق استان به اردکان تخصیص یافته است.
 دهقانی زاده خاطرنشان کرد: براساس دستور دادستان دیوان محاسبات کشور در مجمع نمایندگان استان داشتند، منطقه درگیر معدنی کل استان تلقی می‌شود و عوارض معدن کل استان را شامل می‌شود لذا در موضوع انرژی اتمی تنها ۱۰۰ میلیون تومان به استان اختصاص یافته است و توزیع آن براساس نظر دستگاه‎های اجرایی بین شهرستانها صورت گرفته است.


 🔹اخذ مجوز ۸۰۰ هکتار زمین از شورای عالی جهت نیاز آتی مسکن اردکان


 «احسان خواجه رضایی» مدیر کل راه و شهرسازی استان نیز در مورد سئوالات مطرح شده در مورد اجرای طرح نهضت ملی مسکن در شهرستان اردکان، اظهار کرد: جمعاً بالغ بر ۸۴۰۰ نفر برای نهضت ملی مسکن در اردکان ثبت نام کردند که از این تعداد ۲۸۰۰ نیز تایید نهایی و برای ۲۲۰۰ نفر افتتاح حساب شده است. 
وی ادامه داد: هم اکنون آماده سازی زمین‎های احصاء شده به میزان ۱۲۰ هکتار توسط بنیاد مسکن در حال انجام است ولی نیاز شهر اردکان بیش از این میزان بود لذا با پیشنهاد شورای عالی، حدود شش منطقه برای ایجاد شهرک در اردکان مطرح شد و اکنون برای ۸۰۰ هکتار جهت نیاز آتی شهر اردکان مجوز شورای عالی اخذ شده است. 
«علیرضا نادریان» مدیر کل بنیاد مسکن استان نیز در این باره اعلام کرد: سه سایت در اردکان در دست اقدام بوده که سایت اقدام ملی به تعداد۲۵۶ واحد اتمام و تحویل متقاضیان شده است.
 وی افزود: آماده سازی سایت  ۱۲۰ هکتاری اردکان نیز از مرداد پارسال شروع شده و علی رغم وضعیت توپوگرافی با پیشرفت ۸۰ درصدی در حال انجام است که برای ۸۰۰ واحد آماده قرعه‌کشی و تحویل به متقاضیان است.
 نادریان زاده هم چنین سایت احمدآباد اشاره و عنوان کرد: این سایت تا عمق دو متر خاک برداری شده است و در مرحله ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی آماده سازی جهت تحویل به متقاضیان است.


 🔹آمار سرطان در اردکان کمتر از میانگین استانی است


 دکتر «سید مهدی هاشمی باجگانی» رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد نیز در این نشست بیان کرد: براساس آخرین آمار وزارت بهداشت، آمار سرطان در شهرستان اردکان اعلامی از سوی وزارت بهداشت ۱۷۷ نفر در صد هزار نفر است در حالی که میانگین استان ۲۱۰ نفر در صد هزار نفر است. 
وی این رقم را برای کشور ۱۵۳ در صد هزار نفر و در در میانگین جهانی ۱۹۰ در صدر هزار ذکر کرد و افزود: اردکان در سایر شاخصهای بهداشتی وضعهیت نسبتاً خوبی دارد به طوری که ۴۲ درصد مردم شهرستان در دیابت حداقل یک بار مراقبت پزشکی دریافت کردند که بهتر از میانگین استانی است.    
وی ادامه داد: در بیماریهای واگیر در حالی که سالک از بیماریهای بومی منطقه است تنها طی سه سال گذشته آمار از ۱۳۴ نفر به ۱۹ نفر کاهش یافته است.
 هاشمی وضعیت درمانی در اردکان را  نیز به غیر از مرکز استان بهتر از دیگر شهرستانها خواند و گفت: بزرگترین اورژانس استان بعد از شهر یزد مربوط به اردکان است و به لحاظ پزشک نیز دومین شهرستان استان محسوب می شود هر چند شاید تعداد پزشک فعلی نیز کفاف شهرستان را ندهد. 
وی گفت: امسال فاز دوم توسعه اورژانس اردکان انجام و از چند ماه قبل سه درمانگاه شبانه روزی اردکان موظف به فعالیت در ایام عید نوروز شدند تا مراجعات به اورژانس شهر کاهش یابد.
 رئیس دانشگاه علوم پزشکی یزد وعده داد: بزرگترین آی سی یو و آندوسکوپی شهرستانهای استان در اردکان طی اردیبهشت ماه افتتاح شود.

هاشمی همچنین در مورد بیمارستان صدارت، گفت: باابلاغ بودجه و انتخاب پیمانکار جدید عملیات ساخت این مرکز درمانی در انجام است و امیدواریم در سال ۱۴۰۳ شاهد افتتاح این مرکز باشیم.


 🔹رسانه‌های دارای مجوز اردکان کمتر از تعداد انگشتان یک دست است

 
«حسین سبزواری» فرماندار اردکان در این نشست اظهار کرد: فضای رسانه‌ای امروز، فضایی است که می‌تواند به خوبی برنامه‌های دولت را در شهرستان، استان و کشور هموار کند و برگزاری چنین نشست‌هایی که سبب می‌شود که مسیر به سمت و سوی درست سوق پیدا کند، قابل تقدیر است.
وی ادامه داد: شهرستان اردکان دارای ۶۵ صفحه و کانال‌ها فعال در فضای مجازی است.
 «احسان عابدی» مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد نیز در این رابطه گفت: شهرستان اردکان، فضای فعال و پویایی در حوزه رسانه دارد و اگرچه که رسانه‌های دارای مجوز این شهرستان کمتر از تعداد انگشتان یک دست هستند اما کانالهای خبری در فضای مجازی به صورت مطالبه‌گرانه‌ای فعالیت دارند. 
وی با بیان این که سابقه نداشت که چنین نشست‌هایی به تفکیک هر شهرستان و با حضور استاندار و مدیران کل ادارات و معاونان استاندار و دادستان استان برگزار شود، اضافه کرد: قطعاً چنین نشست‌هایی می‌تواند نقش مهمی در بهبود وضعیت اطلاع‌رسانی استان و شهرستان‌های آن داشته باشد.

مطالب مرتبط

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد.
افزودن نظرات