معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور گفت که سالانه بیش از سه هزار نظر در ایران بر اثر بلایای طبیعی جان خود را از دست می‌دهند که نشان می‌دهد هنوز مدیریت ما در بحران‌ها مطلوب نیست.

بلایای طبیعی در ایران سالانه سه هزار قربانی می‌گیرد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان مدیریت بحران کشور به نقل از ایرنا؛ محمد فرید لطیفی روز سه شنبه در همایش ملی حفاظت از زیرساخت‌های حیاتی کشور در بابلسر افزود: متاسفانه طرح‌های مدیرت بحران که در کشور اجرا می شوند بیشتر فرصت سوزی است و هیچگاه از اتفاقات طبیعی ایجاد فرصت نمی کنند.
وی با اظهار این که باید بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله و دیگر اتفاقات ایجاد فرصت کرد، گفت: همواره رخدادهای طبیعی در ایران به تهدید تبدیل می شوند، چون هنوز نتوانسته ایم راه بهره برداری یا مدیریت به اصطلاح بلایای طبیعی را بیابیم .
معاون سازمان مدیریت بحران کشور نگاه کنونی به بلایای و رفتار طبیعی را اشتباه توصیف کرد و افزود: ابتدا باید نگاه کلان و سپس نگاه مدیران به موضوع مخاطرات طبیعی تغییر کند. متاسفانه تاکنون از نگاه سخت افزاری با حوادث طبیعی برخورد شده که نه تنها نتایج آن مثبت نبود ، بلکه هر بار شاهد خسارات مالی و جانی بیشتری هستیم .
لطیفی توضیح داد: سیل نوروز امسال در چند استان می توانست به راحتی با هدایت و جمع آوری، مشکلات آبی بسیاری از استان ها را حل کند که متاسفانه اینگونه نشد.
وی گفت: نگاه درمانی داشتن به مخاطرات طبیعی اشتباه است و باید نگاه در این زمینه در تمامی سطوح پیشگیرانه همراه با استفاده حداکثری از وقوع بلایای طبیعی باشد.
معاون سازمان مدیریت بحران کشور تاکید کرد: مقصر دانستن تغییر اقلیم در خسارات مخاطرات طبیعی قدم گذاشتن در مسیر اشتباه است، زیرا ریشه این خسارات اصلا مربوط به تغییر اقلیم نیست.
ضرورت ورود دانشگاهها و ارائه طرح‌های کاربردی
لطیفی همچنین راه حل خروج از نگاه سنتی به مدیریت بحران را در فعال سازی دانشگاه ها و مجامع علمی عنوان کرد و گفت: دانشگاه ها باید راه حل های عملی برای مدیریت بحران ارائه کنند.
وی ادامه داد: برای ورود دانشگاه ها به ارائه روش‌های علمی باید فضا را برای ورود دانشگاه ها آماده کرد و انها را به این سمت سوق داد.
معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور تاکید کرد: تا زمانی که دانشگاه ها به مساله مدیریت بحران ورود نکنند شرایط تغییر نخواهد کرد.