در یادداشت اسماعیل نجار به مناسبت پنجم دی ماه آمده است: آنچه در مدیریت بحران و کاهش بلایا در مراحل مختلف لازم و ضروری است همکاری های بین بخشی در بین دستگاه های متولی می باشد اتفاقی که خوشبختانه طی سال های اخیر بیش از سال های قبل شاهد بهبود آن بوده ایم.

یادداشت رئیس سازمان مدیریت بحران کشور| روز ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی ؛ با شعار "حکمرانی خوب در کاهش بلایا"

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان مدیریت بحران کشور؛ متن کامل یادداشت اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران کشور بدین شرح است:
۵ دی ۱۳۸۲ ساعت ۵:۲۶ بامداد زلزله ای با بزرگی ۶/۶ ریشتر شهر بم و مناطق اطراف آن در شرق استان کرمان را لرزاند و در مدت ۱۲ ثانیه هزاران نفر کشته، زخمی و بی خانمان شدند. از این رو این روز غم بار در تقویم ما "روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی" نامیده شده است.
در شرایط کنونی، تغییر اقلیم پدیده ای جهانی و مهم تلقی می شود و اکثر کشورهای دنیا در راستای کاهش خسارت های ناشی از این پدیده، سیاست های اصولی را پایه گذاری می کنند؛ مبنای اصلی این سیاست ها پیشگیری، کاهش خسارت و هم زیستی با مخاطرات است. از طرفی  ایران با توجه به شرایط جغرافیایی ویژه خود جزو معدود کشورهایی است که  در گذر تاریخ شاهد بلایای طبیعی مهیبی چون سیل، زلزله، طوفان، خشکسالی و ... بوده، اما متاسفانه طی سال های اخیر پدیده تغییر اقلیم مزید بر علت شده تا  کشور ما بیش از پیش شاهد گسترش بلایای طبیعی باشد؛ به گونه ای که طی سه سال اخیر وقوع باران های سیل آسا در مناطق مختلف نه تنها منجر به وقوع سیل و تحمیل خسارت های شدید شده بلکه باعث تغییر اکوسیستم برخی از مناطق  نیز شده است.
ما با دو وجه حوادث طبیعی روبرو هستیم وجهی سازنده و وجهی مخرب. وجه مخرب بلایای طبیعی، تحمیل خسارت های جانی و مالی است که با شناسایی عوامل پیشگیری، برنامه ریزی کلان، تخصیص بودجه لازم در زمینه مدیریت بحران و تمرکز بر گسترش فرهنگ خودایمنی و نیز  افزایش تاب آوری جامعه، قابل کنترل خواهد بود؛ در این وجه نقش حکمرانی خوب در کاهش بلایا بیش از پیش روشن است.  اما وجه سازنده حوادث طبیعی، در واقع تبدیل تهدید به فرصت است، که در این وجه نیز حکمرانی خوب نقش اساسی را بر دوش دارد.
آنچه در مدیریت بحران و کاهش بلایا در مراحل مختلف لازم و ضروری است همکاری های بین بخشی در بین دستگاه های متولی می باشد اتفاقی که خوشبختانه طی سال های اخیر بیش از سال های قبل شاهد بهبود آن بوده ایم. به روزرسانی تجهیزات و استفاده از فناوری های نوین در حوزه مدیریت بحران از چالش های اساسی است که علیرغم پیشرفت ها، هنوز به مرحله قابل قبولی نرسیده ایم که سعی و اهتمام بر این است تا بتوانیم به حد مطلوب نزدیک شویم.
در پایان با گرامیداشت روز ملی "ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی" از زحمات همه همکاران عضو ستاد های پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران در سطح ملی، استان ها و شهرستان ها  و همیاری های مردم عزیز و شریف  ایران سپاسگزاری نموده و امید دارم در سایه تلاش و همدلی در ساختن کشوری ایمن بیش از پیش موفق باشیم.
اسماعیل نجار